Trail

TRAIL

Radassa 8-12 tehtävää

Karjapaimenen tehtävistä koostuva esterata sisältää erilaisia tehtäviä, joista pakollisia on portti, peruutustehtävä ja puomitehtävä, jonka askellaji voi olla käynti, ravi tai laukka. Lisäksi rataan lisätään muita vapaavalintaisia tehtäviä. Valinnaisia esteitä ovat esimerkiksi sillan ylitys, side pass (pohkeenväistöä suoraan sivulle) tehtävä, neliö puomeista, johon voidaan pysähtyä eri askellajeista sisään ja tehdä 360 käännös tai ratsastaa läpi eri suunnista. Tuomari suunnittelee radan tai käyttää ratapankkia. Radalle lähdettäessä on kaikilla 70 pistettä. Suorituspisteillä voi lisätä kokonaispistemäärää – mutta myös vähentää ja virhepisteet tietenkin vähentävät kokonaispisteitä.

Mitä hyvältä Trail-ratsukolta vaaditaan?

Hyvä Trail-ratsastaja omaa hyvän rytmitajun ja etäisyyksien arvioinnin, omaa hyvän istunnan ja osaa hyödyntää istuntaa pienieleiseen apujen antoon. Luottaa hevoseensa tehtävillä.

Hyvä Trail- hevonen malttaa odottaa ratsastajaa, mutta reagoi hyvin apuihin. Se on tarkka jaloistaan ja pystyy työskentelemään myös itsenäisesti, ei tarvitse ”holhoamista” tehtävillä.

Koska hevosen on tarkoitus työskennellä ilman ohjastuntumaa, vaatii laji molemminpuolista luottamusta ratsukon välillä. Ratsastus on parhaimmillaan hyvin vähäeleistä ja kaunista yhteistyötä hevosen kanssa.

Hyvässä kilpailusuorituksessa vältetään virhepisteitä ja kerätään +suorituspisteitä ratsukon hyvästä yhteistyöstä, tyylikkyydestä ja läpi suorituksen jatkuvasta tasaisesta tahdista.